Nieuws

Nieuws

Acties

Brasil Brave Challenge

Vanaf gister 27 september 2018 is de BBChallenge, of terwijl de Brasil Brave Challenge begonnen. Tijdens deze challenge gaan 5 mannen door de bergen van Brazilië fietsen en hopen ze hiermee een mooi bedrag op te halen voor Stichting REMER in Brazilië. Meer info over deze challenge is te vinden op de website van BBChallenge. Het leuke van deze challenge is, is dat onze penning meester Roeland Overkamp hieraan mee doet. Ook kan je hem steunen. Dit kan via de website van bbchallenge.

Media

Hieronder is nog een leuke video te vinden over de voorbereidingen.

 

Ook heeft BBChallenge nog een instagram account. Vergeet deze niet te volgen!

https://www.instagram.com/brasilbravechallenge/

 

Vrijwilligers

Nieuwe vrijwilligers in Brazilië

 

Een paar dagen geleden zijn ze aangekomen in Brazilië: een enthousiaste groep Nederlandse vrijwilligers die de komende weken in Rio de Janeiro en Pequeri het werk van REMER gaat ondersteunen!

Wat staat er op de agenda? Klein onderhoud doen aan de gebouwen van REMER in Rio, waaronder het leggen van een tegelvloer en verven. Daarna gaat de vrijwilligers door naar Sitio Shalom in Pequeri, waar zij ‘huisje 5’ een grote opknapbeurt gaan geven en vooral ook leuke activiteiten met de kinderen ondernemen.

Als stichting zijn we enorm blij met dit prachtige initiatief! We wensen alle vrijwilligers een succesvolle en heel fijne tijd toe in Brazilië!

Foto’s

Kleine updates

Maandelijkse donatie actief

Via onze website kun je heel eenvoudig online doneren. Wanneer je een donatie doet, dan wil je natuurlijk dat dit op een veilige manier gebeurt. Bij het ontwikkelen van deze website hebben we er daarom voor gezorgd dat onze website een beveiligde communicatie heeft met de server.

Dit hebben wij gedaan door een zogenaamd SSL certificaat te installeren. Dit certificaat zorgt ervoor dat er boven in de URL balk HTTPS met een groen slotje komt te staan. Dit geeft aan dat alle communicatie echt veilig is. Dit is dezelfde techniek die banken gebruiken om hun websites veilig te houden. Zo kun jij ook op een veilige manier online donaties doen aan Help Mij Leven.

iDeal

Een handige en gebruiksvriendelijke manier om online te doneren is het doen van een betaling via iDeal. In Nederland is iDeal de meest gebruikte online betaalmethode. Ook op onze website kun je online doneren via iDeal.

Nu ook mogelijk: maandelijkse donatie

Ook handig: sinds kort kun je via onze website maandelijks een vast bedrag aan ons doneren. Dit gaat via een automatische incasso. Zo kun je elke maand automatisch een bedrag – groot of klein – automatisch van je rekening laten afschrijven waarmee Help Mij Leven Braziliaanse kinderen in nood ondersteunt. iDeal word hier gebruikt om jouw rekening te verifiëren. Overige incasso’s lopen via een ander betalingssysteem, welke gekoppeld is bij onze standaard partner.

Wil jij ons – en daarmee de kinderen in Brazilië – helpen door iedere maand een bedrag naar keuze over te maken? Ga dan meteen naar donatiepagina!

 

Speciale berichten

Collecte trouwdienst

In 1996, ik was toen 16, was er vanuit onze kerk een initiatief om mee te gaan met World Servants naar Brazilië. Daar zouden we voor Robert Smits op de Sitio Shalom een woonhuis gaan bouwen. In juli ’96 vertrokken we met 35 jongeren naar Rio. Robert nam ons mee de sloppenwijken in – een bijzondere onderneming, maar wat wisten wij toen…, we maakten ons geen zorgen – en een paar dagen later reisden we door naar Pequeri. In de sloppenwijken zagen we de schrijnende situatie. Verslaafde kinderen, geweld, slechte huizen, geen onderwijs en armoede, veel armoede.

Wat we mee maakten

Robert had ons in Rio laten zien waarom hij zijn werk in de stad en in Pequeri deed en waarom onze hulp daar zo welkom en nodig was. En we zagen op de Sitio dat zijn werk echt nuttig is en dat (wees)kinderen uit de stad weer en toekomst krijgen als ze uit hun benauwde situatie worden gehaald. Kinderen krijgen onderwijs, fatsoenlijke woonomstandigheden, goed eten en liefde. Want de liefde van Robert en de liefde van God is wat deze kinderen zo gegund is en waarom het Robert en zijn stichting Remer lukt om zoveel te bereiken. Het voetbal heeft een grote rol in het doorbreken van de partonen van geweld, verslaving en honger. Voetbal verbroedert, vraagt om samenwerken en geeft plezier aan de kinderen. Voetbalclub Sparta bood toen al en biedt nog steeds de gelegenheid om lekker te sporten en alle narigheid even te vergeten.

Het resultaat

Nu, 22 jaar later, ben ik met mijn man nog steeds betrokken bij Robert Smits en zijn werk. We steunen stichting Remer financieel en ik denk vaak terug aan die tijd in Brazilië. En nu wij onlangs gingen trouwen bedachten we in de voorbereiding dat we rondom ons huwelijk ook iets voor Remer wilden betekenen. In de trouwdienst van ons huwelijk is een collecte gehouden en de opbrengst daarvan is volledig naar Remer gegaan. Een genereuze bijdrage van ruim EUR 450 is overgemaakt aan de stichting. Geld wat van harte gegeven is en wat ook van harte welkom zal zijn in Pequeri.

We wensen Robert en de stichting veel succes bij alle goede activiteiten en Gods zegen.

 

Else Vermeulen – Grootenboer en Michiel Vermeulen
Culemborg

Algemeen nieuws

Wellerson uit Antares mag voetballen bij Sparta

Datum: 23 augustus 2017.

Vandaag is in de Rotterdamse editie van het AD een artikel geplaatst over Wellerson, een Antares-pupil van Robert die door bemiddeling van Michel van Egmond mag deelnemen aan de jeugdopleiding van Sparta.

Een van de belangrijkste peilers in het werk van REMER in Rio is het opvangen van kansarme kinderen in de favela Antares door ze – naast scholing – voetbal te bieden. Michel van Egmond heeft ervoor gezorgd dat een van de favela-jongeren een kans is geboden deel te nemen aan de jeugdopleiding van Sparta. Over dit prachtige verhaal is vandaag in het AD een artikel gepubliceerd.

Algemeen nieuws

Hoera! De Sítio bestaat 25 jaar!

Het bestuur en de vrijwilligers van stichting Help mij Leven feliciteren Robert Smits, zijn vrouw Janine Vargas Smits, de medewerkers van REMER in Brazilië én alle kinderen die zij mogen helpen van harte met het 25-jarig bestaan van woonboerderij Sítio Shalom in Pequeri!

Op 5 augustus 2017 is het exact 25 jaar geleden dat Robert, initiatiefnemer van en drijvende kracht achter de Braziliaanse hulporganisatie REMER, een stuk land kocht in Pequeri (in de Braziliaanse staat Minas Gerais). De bestemming van het stuk land: de bouw van een woonboerderij waar kinderen kunnen worden opgevangen die thuis grote problemen hebben. Hierbij gaat het om kinderen met een achtergrond van diepe armoede, verwaarlozing, mishandeling en/of seksueel misbruik. De woonboerderij kreeg de naam ‘Sítio Shalom’.