vrijwilligerswerk

in Brazilië

Voor het werk op de woonboerderij in Pequeri zijn wij op zoek naar vrijwilligers (m/v), die enthousiast en gemotiveerd zijn en een half jaar willen werken aan een betere toekomst voor straatkinderen in Brazilië.
Sítio Shalom

Enthousiaste vrijwilliger (m/v)
Als vrijwilliger ga je in het kleine plaatsje Pequeri aan de slag op Sítio Shalom, de woonboerderij van REMER. Hier woon en werk je dagelijks samen met een groep kinderen, weg van de gevaren van de grote stad. In de organisatie is behoefte aan vrijwilligers, die ondersteuning bieden bij de dagelijkse werkzaamheden.

Je bent als vrijwilliger een manusje van alles. Er zijn verschillende taken die je op je kunt nemen. Zo kun je bijvoorbeeld als chauffeur van een combi aan de slag gaan, de kok in de keuken ondersteunen, werkzaamheden in de tuin verrichten, of cursussen geven aan de kinderen. Zie voor een indruk de verschillende functies.

Behalve bovenstaande algemene werkzaamheden is er altijd behoefte aan mensen met specifieke kennis en ervaring op de volgende gebieden:

  • ICT (bijhouden en verbeteren website, online marketing, social media)
  • FinanciŽn (financiŽle verslaglegging / rapportages, gestructureerd boekhouden, cash management)
  • Marketing (online marketing, relatiemanagement, doelgroepbenadering, etc.)
  • Evenementenorganisatie (voorbereiding, uitvoering en evaluatie van events zoals Favelacup)

Vrijwilligerswerk in Rio de Janeiro is ook mogelijk, mits je vloeiend Portugees spreekt, zeer zelfstandig kunt werken en specifieke werkzaamheden kunt uitvoeren zoals sportles of huiswerkbegeleiding. Informeer voor de mogelijkheden via onderstaande contactgegevens.

Er geldt een aantal voorwaarden waaraan je moet voldoen.

Wat mag je van ons verwachten?
REMER biedt vrijwilligers een uitdagende omgeving. Je wordt tijdens je verblijf begeleid en je maakt duidelijke afspraken met medewerkers van REMER. Ook verzorgt REMER kost en inwoning. Door regelmatige terugkoppeling probeert REMER jouw periode als vrijwilliger te maken tot een bijzondere ervaring.

Veel gestelde vragen
Voor meer informatie kun je kijken bij de veel gestelde vragen. Mocht je vraag hier niet bij staan, dan kun je uiteraard contact opnemen.

Om een indruk te krijgen van de ervaringen van vrijwilligers die je voorgingen, kun je op de brievenpagina hun belevenissen nalezen.

Geïnteresseerd?
Indien je geïnteresseerd bent, mail je je naam en motivatie door naar de coördinator vrijwilligers van stichting 'Help mij leven'. Je ontvangt dan binnen drie weken per mail informatie en een aanmeldingsformulier.

Coördinatie vrijwilligers: Bram Van Workum, vrijwilligers@helpmijleven.org