Hoera!

Sítio Shalom bestaat 25 jaar

Hoera! De Sítio bestaat 25 jaar!

Het bestuur en de vrijwilligers van stichting Help mij Leven feliciteren Robert Smits, zijn vrouw Janine Vargas Smits, de medewerkers van REMER in Brazilië én alle kinderen die zij mogen helpen van harte met het 25-jarig bestaan van woonboerderij Sítio Shalom in Pequeri!

Op 5 augustus 2017 is het exact 25 jaar geleden dat Robert, initiatiefnemer van en drijvende kracht achter de Braziliaanse hulporganisatie REMER, een stuk land kocht in Pequeri (in de Braziliaanse staat Minas Gerais). De bestemming van het stuk land: de bouw van een woonboerderij waar kinderen kunnen worden opgevangen die thuis grote problemen hebben. Hierbij gaat het om kinderen met een achtergrond van diepe armoede, verwaarlozing, mishandeling en/of seksueel misbruik. De woonboerderij kreeg de naam ‘Sítio Shalom.’

Sinds 1992 hebben Robert en zijn team vele kinderen opvang, onderwijs en begeleiding kunnen bieden op de woonboerderij. Veel kinderen hebben de woonboerderij ook weer kunnen verlaten om een eigen leven op te bouwen, meestal bij het bereiken van de volwassen leeftijd. Van deze jongeren staat ruim 90% nu met een zekere mate van succes op eigen benen. Ze studeren of hebben een baan en kunnen in hun eigen levensonderhoud voorzien. Velen hebben normale sociale contacten, een partner en/of een gezin.

25 jaar Sitio

Adventsactie levert mooi bedrag opHet is voor Robert, zijn gezin en zijn medewerkers niet altijd gemakkelijk geweest om dit mooie maar moeilijke werk vol te houden. We danken hem en iedereen om hem heen dan ook hartelijk voor alles wat zij in de afgelopen 25 jaar hebben betekend voor Braziliaanse kinderen in nood. En we bedanken alle donateurs voor hun enorme steun!

Bestuur en vrijwilligers van stichting Help mij Leven