REMER

in de media

Zo nu en dan berichten Nederlandse pers, kranten, radio en televisie over de problemen van straatkinderen en het leven in krottenwijken in Brazilië. Het WK Voetbal 2012 zorgt voor toenemende aandacht. De projecten van Sparta en REMER maken niet alleen pijnlijk duidelijk hoe schrijnend die problemen zijn. Ze laten ook zien hoe belangrijk en doeltreffend hulp aan  kinderen in krottenwijken en op straat kan zijn. Als Nederlander in Brazilië vertelt Robert Smits beeldend over de problemen en de noodzaak om ook vanuit Nederland kinderen de kans op een goede toekomst te bieden.

Bent u geïnteresseerd in een interview met Robert Smits, of bent u op zoek naar achtergrondinformatie ten behoeve van een nieuwsitem? Neem dan contact op met ons secretariaat: mail@helpmijleven.org, telefoon: 010-4209181.
Studio Sport - Interview met Robert Smits (11 mei 2014)

Robert Smits bij Studio Sport NOS Studio Sport besteedde aandacht aan het werk van Robert Smits in de krottenwijken van Rio de Janeiro. In een uitgebreid item werd Robert Smits geinterviewd en werd het werk van REMER belicht. Daarmee ging de NOS op zoek de donkere kant van het WK voetbal 2014, maar liet ook zien hoe waardevol het werk van Robert en zijn mensen is.

Klik op de foto om het item terug te kijken.Opmeer Reports - Reportage over REMER in opdracht van Impulsis (28 mei 2013)
In opdracht van Impulsis bezocht 'Opmeer Reports' het werk van Sparta en REMER in Brazilië. Ze maakten er een bijzonder mooie en aangrijpende video.


EO Radio - Interview met Robert Smits op radio 1 (9 december 2012)

EO - Dit is de Zondag op Radio 1 Robert Smits was te gast in het Radio-1 programma Dit is de Zondag.

Luister hier naar het audio-fragement: (Adobe Flash vereist)

Evangelische Omroep - Robert Smits in 'Onverwacht bezoek' (16 november 2012)

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.
De 25-jarige Robert wordt tijdens zijn reis in Zuid-Amerika emotioneel geraakt door de honderden straatkinderen in Rio de Janeiro. Hij besluit zich in te zetten voor deze kinderen en richt midden in de oudste favela de voetbalclub Sparta op.
Inmiddels gaat zijn grootste aandacht uit naar stichting Remer waar hij een crackhuis opent om verslaafde kinderen te helpen.

Jan heeft Robert geholpen met de oprichting van de voetbalclub in Rio en is degene die Robert door moeilijke periodes heen sleept.

Voor Jan is het gemis van Robert dit jaar nog heftiger wanneer zijn moeder overlijdt. Wekelijks mailcontact zorgt dat de band tussen deze twee ‘broers’ erg sterk blijft, maar beiden zijn nu toe aan een echte hereniging.

Klik op de video om de uitzending te bekijken, of hier voor meer informatie over de uitzending.
Villa VPRO - Robert Smits te gast op Radio 1 (10 november 2010)

Robert Smits te gast op Radio 1 "Robert Smits werkt al 22 jaar met straatkinderen in Rio de Janeiro. Hij richtte de hulporganisatie Remer op. Hij krijgt geld van de gemeente Rio en van donateurs uit Nederland. Maar de problemen met straatkinderen zijn hardnekkig. Kan de nieuwe president Dilma Rousseff daar iets aan veranderen?" Luister mee!

Luister via: Villa VPRO of Hier (Adobe Flash vereist):


NTR PREMTIME - Robert Smits live bij Prem Radhakishun (7 september 2010)

NTR - Premtime op Radio 1 Robert Smits was te gast in het Radio-1 programma PREMTIME.
Luister hier naar het audio-fragement: (Adobe Flash vereist)

De Heraut - Robert Smits krijgt eremetaal van Officier opgespeld (16 december 2009)

Minister Rouvoet en Robert Smits Op 7 december 2009 ontving Robert Smits uit handen vice-premier André Rouvoet een hoge koninklijke onderscheiding als blijk van grote waardering voor zijn heldhaftige werk onder straatkinderen en in krottenwijken in Rio de Janeiro.
Robert werd benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Dit omdat hij volgens Rouvoet onder extreem moeilijke omstandigheden fantastisch werk doet dat een voorbeeld is voor velen in Nederland en in Brazilië.

Lees meer in De Heraut.


Metro  - Een oorlog zonder einde. Een interview met Robert Smits (7 mei 2008)

Eva Cornet schreef over haar ervaringen in Rio de Janeiro en haar gesprek met Robert Smits over de eindeloze burgeroorlog tussen drugsbendes en politie. De volledige versie van de editie van Metro vind je hier.
Trouw - Kinderen tussen kogels en drugs. Een interview met Robert Smits (7 mei 2003)

Het online artikel vind je hier op de website van Trouw.