online doneren

en straatkinderen helpen

iDEAL

Uw donaties overmaken met iDEAL

Wat is iDEAL?
iDEAL is een standaard voor betalingen via internet, die is ontwikkeld door ABN AMRO, Fortis, Postbank, Rabobank of SNS Bank. De standaard is bedoeld om betalen via internet zo veilig en gemakkelijk mogelijk te maken, in dit geval de betaling van uw donatie aan 'Help mij leven'. iDEAL neemt de gegevens over van de donatie die u wilt doen en leidt u dan door naar de internetsite van uw bank. U gebruikt bij de betaling dezelfde hulpmiddelen als bij een betaling via internetbankieren (bijvoorbeeld Random Reader bij Rabobank, SMS-Tan bij Postbank, en e.dentifier bij ABN AMRO). De betaling wordt direct ten laste van de betaalrekening uitgevoerd. Het lijkt dus op een gewone overboeking via internet.

Hoe werkt iDEAL?
Klik op de iDEAL-betaalknop en selecteer uw bank. Vervolgens wordt u doorgeleid naar uw eigen bank waar de betaalopdracht voor u klaar staat. U wordt door uw bank gevraagd een aantal gegevens in te vullen en u autoriseert de betaling. Het bedrag wordt direct van uw betaalrekening afgeschreven en 'Help mij leven' wordt ge´nformeerd dat de betaling is gedaan.

Zijn er kosten verbonden aan het betalen met iDEAL?
Voor u als donateur zijn er geen kosten aan verbonden, net zo min als bij pinbetalingen of overschrijvingen. Het gemak van iDEAL voor u heeft wel een kleine prijs voor 'Help mij leven': wij betalen de bank € 0,75 per iDEAL transactie. Voor normale overschrijvingen of internet betalingen is dat niet het geval. Om deze kleine kostenpost te vermijden, kunt uiteraard ook gewoon direct via uw bank of giro overmaken.

Ik heb een betaling gedaan, hoe weet ik zeker dat ik heb betaald?
Na elke betaling met iDEAL ziet u een bevestiging die u kunt afdrukken of e-mailen. Ook vindt u achteraf in uw rekeningoverzicht uw betaling met iDEAL terug.

Kan ik een betaling terugdraaien?
Een betaling met iDEAL kan na uitvoering niet meer worden teruggedraaid, net als met internetbankieren. Mocht u zich vergist hebben dan kunt u altijd een mail of brief sturen naar de penningmeester (penningmeester@helpmijleven.org). Wij nemen dan contact met u op om de vergissing te corrigeren.

Is betalen met iDEAL hetzelfde als internetbankieren?
In feite wel. iDEAL brengt u naar de internetpagina van uw bank. Vanaf dat punt zijn de stappen hetzelfde. Het gemak van iDEAL is dat u niet apart een applicatie hoeft op te starten. Zoals boven vermeld heeft de iDEAL betaling wel een prijs van € 0,75 voor 'Help mij leven'. Een internet betaling of gewone overmaking is kosteloos.

Is betalen met iDEAL veilig?
iDEAL heeft hetzelfde beveiligingsniveau als het internet-bankieren bij de eigen bank. iDEAL koppelt u direct aan uw internetbankierprogramma. Binnen die beschermde omgeving wikkelt u de betaling zelf af zoals u dat anders ook zou hebben gedaan. Als stichting 'Help mij leven' hebben wij bij betaling via iDEAL geen toegang tot of inzage in uw bankgegevens. Ook voor derden zijn deze gegevens niet via onze site inzichtelijk.

Naar: iDEAL online donatiepagina.